Kuortane – HIFK 2 – 3 (0-0, 2-1, 0-2)

Eilen KalPa:n Kuopiossa voittanut Gimmojen joukkue matkusti täksi päiväksi Kuortaneelle. Ottelun ensimmäinen erä oli stadilaisilta hakemista ja Kuortane pääsi ajoittain torjunnat erässä jakautuivat maalivahtien kesken tasan. Kuortaneen Emilia Kyrkkö koppasi 7 torjuntaa ja HIFK:n Kiia Lahtinen saman määrän toisessa päässä. Erän tilastoihin päätyi jäähyt molemmilta joukkueilta.

Toisessa erässä ajassa 30:58 Neea Pelkonen nousi B-pisteen kaarelta ja laukoi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Ajassa 36:33 Michaela Pejzlova pääsi yksin läpi ja sijoitti kiekon alivoimalla ohi Kyrkön; peli 1-1. Erän lopulla ajassa 37:53 Nea Tervonen vei Kuortaneen jälleen johtoon. Nämä lukemat jäivät voimaan erän päättyessä. Torjunnat Kyrkkö 15 ja Lahtinen 7.

Kolmannen erän alussa Sanni Vanhanen napautti kiekon verkon perukoille ja tasoitti pelin lukemiin 2-2. Syöttäjänä hienon esityön tehnyt Emilia Vesa. Näin edettiin pelin viimeiselle viidelle minuutille. Ajassa 56:16 Vesa iski IFK:n 2-3-johtoon Eveliina Kitulan ja Nenna Mehtosen syötöistä. Ajassa 58:09 Kuortane otti aikalisän ja ajassa 58:19 Kyrkön pois maaliltaan. IFK ei kuitenkaan taivu ja peli päättyy stadilaisten riemuun. Torjunnat kolmannessa erässä Kyrkkö 20 ja Lahtinen 5. IFK tekee samalla seurahistoriaa voittamalla ensimmäistä kertaa Naisten Liigan runkosarjan.

Tänään varmistui, että Playoffsien ensimmäisellä kierroksella IFK kohtaa runkosarjassa 8. sijalle sijoittuneen Kärpät. Ensimmäinen ottelu pelataan ensi lauantaina klo 14:30 Pirkkolassa.