KalPa – HIFK 0 – 3 (0-1, 0-1, 0-1)

Stadin Gimmat matkasi Kuopioon sarjaa johtaneen KalPa:n vieraaksi. HIFK:lla oli ennen ottelua hyvin tiedossa, että kolmen pisteen voitto riittäisi nousemaan sarjajohtoon maalieron turvin. Ensimmäisessä erässä HIFK halusi kontrolloida kiekollista peliä ja oli pelissä aloitteellisempi osapuoli. Ajassa 12:01 Michaela Pejzlova eteni voitetun aloituksen jälkeen kohti KalPa:n maalia, odotti Julia Liikalaa saapuvaksi maalille ja syötti, josta Liikala nosti kiekon yläkulmaan ohi Tiina Ranteen. Erä päättyi näihin lukemiin. Jäähyt KalPa x 1 ja IFK x 3. Torjunnat Ranne 5 ja IFK Kiia Lahtinen 7.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. IFK puolusti intensiivisesti ja piti KalPa:n pois vaarallisimmilta maalipaikoilta ja Lahtinen torjui loput. Ajassa 26:56 alkoi maalitaululla tapahtua. Julia Liikala karvasi kiekon KalPa-puolustukselta, ohjasi sen Pejzlovalle, joka syötti maalinedustan kautta hieman onnekkaastikin Clara Rozierille, joka iski kiekon verkon perukoille, 0-2. Erässä ei nähty muita tilastomerkintöjä. Torjunnat Ranne 12 ja Lahtinen 4.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat ylivoimamahdollisuudet onnistumatta niistä, ja ajassa 51:50 KalPan valmennus Mika Väärälän johdolla otti aikalisän. Tämä ei kuitenkaan tuonut lohtua maalien merkeissä kotijoukkueelle ja ajassa 55:14 Liikala sinetöi IFK:n voittolukemiksi 0-3. Syöttäjinä Pejzlova ja Karoliina Rantamäki. Jäähyt KalPa x 2 ja HIFK x 1. Torjunnat Ranne 8 ja Lahtinen 6. Kiia Lahtiselle nollapeli ja IFK nousi voiton ansiosta sarjan kärkipaikalle tasapisteisiin KalPa.n kanssa. Runkosarjan viimeiset pelit pelataan huomenna ja IFK:n ottelu Kuortanetta vastaan alkaa klo 17:00.

Päävalmentaja Saara Niemi: Hienoa, että runkosarjan viimeisessä viikonlopussa on näin iso panos ja päästään pelaamaan runkosarjan voitosta. Joukkue vastasi hyvin haasteeseen tänään, peli alkaa olla hyvällä mallilla ja viisikkoina oli vahvaa ja sitoutunutta tekemistä. Huomenna lähdetään hyvällä itseluottamuksella Kuortanetta vastaan.