Rantamäen ruuti kohdallaan

RoKi – IFK 2 – 3  (1-1, 0-0, 1-2)

IFK:n naiset kohtasivat Rovaniemen Kiekon naisten joukkueen Lappi Areenalla lauantaina. Hyvin latautunut kotijoukkue ajoi Gimmat ahtaalle heti ottelun alkuminuuteista alkaen, kun joukkueen kokenein pelaaja Oona Parviainen, 42, pääsi läpiajoon ja teki ottelun avausmaalin ajassa 4:47.  Muutama minuutti myöhemmin IFK onnistui myös maalinteossa. Naisten Liigan Joulukuun Kuukauden pelaajaksi valittu Emmanuelle Passard oli unohtunut vapaaksi takatolpalle; 1-1. Syöttöpiste osumaan kirjattiin Emmi Juuselalle. IFK oli ensimmäisessä erässä torjuntojen valossa selkeästi niskan päällä. Torjunnat IFK:n Sanni Ahola viisi ja RoKi:n Olivia Last 18.

Toisessa erässä sama trendi jatkui. RoKi oli altavastaaja ja IFK:n tehottomuus tuotti valmennukselle harmaita hiuksia. Toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi RoKi:n kaksiminuuttinen. Torjunnat Ahola kahdeksan ja Last 13.

Ottelun kolmannen erän alkuun IFK taisteli pois kaksi alivoimaa, joista jälkimmäisellä Karoliina Rantamäki pääsi läpiajoon eikä erehtynyt; tyylillä kiekko Lastin taakse ja numeroiksi 1-2. Syöttäjänä osumassa ketjukaveri Miressa Mäkelä. Edellisen jäähyn loputtua RoKi toisti edellisen ja onnistui myös alivoimalla: 2-2. IFK:n ykkösylivoima näytti heti seuraavassa vaihdossa monta kertaa todetun faktan; kiekko on pelaajaa nopeampi. Puolustaja Krista Parkkonen jätti omassa päässä pakkiparilleen Caroline Shaunessylle, joka nousi laitaa pitkin ja sijoitti tarkan syötön toiseen laitaan Rantamäen lapaan joka karkasi jälleen läpiajoon; 2-3. Tämän jälkeen punaiset hoitivat vielä mm. yhden alivoiman ennen kuin pisteet Stadiin oli lopullisesti Gimmojen plakkarissa.

IFK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin kaksi maalia tehnyt Karoliina Rantamäki ja RoKi:n parhaana 40 torjuntaa kerännyt Olivia Last.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemen kommentit pelistä: ”RoKi oli tehnyt kotiläksynsä paremmin edellisen ottelun jäljiltä kuin me. Joukkue onnistui kovalla karvaus- ja kamppailupelillään rikkomaan meidän kiekollista peliä ja he onnistuivat myös luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Emme oikein missään vaiheessa saaneet lentokeliä käyntiin vaikka pelipaikkakunnalle lentäen saavuimmekin eli bussijalkoja ei voi syyttää. Onneksi kykenimme kehittymään pelin edetessä ja kääntämään numerollisesti tiukan pelin voitoksemme.”