KÄRPÄT – HIFK 0 – 6 (0-1, 0-3, 0-2)

Kolmas puolivälieräpeli pelattiin tänään Oulussa. HIFK oli tyly vierailija ja ajassa 03:06 Michaela Pejzlova iski jo IFK:n avausmaalin Clara Rozierin syötöstä. Erässä ei muita tilastomerkintöjä tullut. Torjunnat Kärpät Kati Asikainen 17 ja HIFK Kiia Lahtinen 4.

Toisessa erässä HIFK:n peli vapautui jo heti toisella minuutilla, kun kapteeni Karoliina Rantamäki nosti kiekon maaliin ajassa 21:40 Emilia Vesan ja Mikaela Saukkosen syötöistä, 0-2. Ajassa 29:13 Athéna Locatelli syötti kiekon Pejzlovalle, joka iski kiekon maaliin siirretyn rangaistuksen aikana, 0-3. Ajassa 33:20 Kärppä-pelaaja sulki kiekon käteensä, josta ottelun tuomaristo Johanna Tauriaisen johdolla tuomitsi rangaistuslaukauksen. Laukauksen suoritti Sanni Vanhanen, joka harhautti upeasti Asikaisen; 0-4. Erä päättyi näihin lukemiin. Torjunnat Asikainen 11 ja Lahtinen 4.

Kolmannessa erässä IFK jatkoi maalintekoa ajassa 46:15, kun Pejzlova iski ottelun kolmannen maalinsa ja viimeisteli hattutempun. Syöttäjinä Vesa ja Satu-Maaria Vihervuori. Ajassa 54:24 IFK:lle tuomittiin jäähy, ja samassa ajassa Kärpät otti aikalisän ja pisti kaiken peliin ottaen Asikaisen pois maaliltaan. Tämä kostautui ajassa 56:38 kun Liikala iski kiekon tyhjään maaliin Olivia Kylläisen ja Sanni Vanhasen syötöistä. IFK:lle voitto 0-6 ja menolippu välieriin. Torjunnat Asikainen 15 ja Lahtinen 2.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kärpistä Kati Asikainen ja HIFK:n Michaela Pejzlova.

Pejzlova kehui Kärppien otteita kolmannessa ottelussa. – Me hallitsimme ja voisi jopa sanoa dominoimme sarjaa, mutta Kärpät teki tästä viimeisestä ottelusta parhaan ottelusarjassa. He tekivät meidän pelimme vaikeaksi ja erityisesti toisessa sekä kolmannessa erässä meidän piti nostaa tasoamme pystyäksemme tekemään lisää eroa.

Päävalmentaja Saara Niemi oli lopputuloksen lisäksi tyytyväinen puolustusvalmiuteen. – Tänään ensimmäinen erä oli vähän hermostunutta, mikä on luonnollista kun kyse oli ensimmäisestä mahdollisuudesta katkaista sarja. Toisessa saimme kiekollista peliämme paremmin rullaamaan ja paikoista maaleja. Olen tyytyväinen meidän puolustusvalmiuteen ja maalineduspelaamiseen koko sarjassa, maalivahtipelin ohella.