Stadin Gimmat kohtasi lauantai-iltana paikallisvastustajansa Espoon Kiekkoseuran Tapiolan Metro Areenalla. Kauden kolmannessa kohtaamisessa Helsingin IFK otti ohjat heti ensimmäisessä erässä halliten kiekollista peliä ja EKS joutuikin rikkomaan neljän jäähyn verran. Ottelun alku oli kuitenkin tehotonta Gimmoilta, vaikka se pääsi pyörittämään ylivoimaa useita minuutteja.

Toisessa erässä IFK sai vihdoin maalihanat auki. Ylivoimalla puolustaja Aino Vuorinen ampui viivasta ja kiekko lipui maaliin hyvän maalineduspelin ansiosta. Ottelun toisen maalin viimeisteli kauden ensimmäisellään liukas hyökkääjä Miressa Mäkelä kokeneen Mia Heikurin ansaitessa illan toisen syöttöpisteensä. Heti perään tullut 3-0 maali ykköskentän laituri Mikaela Saukkosen lavasta toimi ottelun sinettinä.

Kolmannessa erässä ainoa pöytäkirjamerkintä oli vastustajan aikalisä ajassa 57:47.

– Kuten ottelun torjunnoista näkee (56-18) peli pyöri enimmäkseen vastustajan kenttäpuoliskolla. Ottelusarja espoolaisia vastaan jatkuu kuitenkin torstaina ja katseet pitää kääntää heti tulevaan. Tässä back-to-back -ottelussa meidän pitää olla yllätyksellisempiä maalinteossa, kertoi päävalmentaja Saara Niemi ottelun jälkeen.

Kiekko tippuu jäähän torstaina Gimmojen kotikaukalossa Malmilla klo 19:05 espoolaisia vastaan.  Kotipeliviikko jatkuu sunnuntaina 18.11. klo 14:20 vastassa Raikas Paneliasta.