HIFK – Kärpät 4 – 1 (1-1, 2-0, 1-0)

Eilen Rovaniemen ylpeyden RoKi:n kaatanut Gimmat lähti tänään saalistamaan Kärpiltä sarjapisteitä. Sarjassa kahdeksantena juuri pudotuspeliviivan yläpuolella majaileva oululaisjoukkue on pelannut ailahtelevasti kauden aikana ja parhaimmillaan haastanut kärkijoukkueita. IFK aloitti ottelun maalinteon, kun Emilia Vesa painoi Nenna Mehtosen syötöstä höyryjunan tavoin maalille ja nosti kiekon rystyllä maaliin ohi Kärppien Kati Asikaisen. Kärpät tasoitti muutama minuutti myöhemmin Emma Ekoluoman tarkalla ylänurkkalaukauksella. Lukemat erän jälkeen 1-1. Torjunnat HIFK Kiia Lahtinen 7 ja Asikainen 8.

Toinen erä vanheni aikaan 26:38 kun Kärpille tuomittiin jäähy. HIFK tarvitsi vain 13 sekuntia maalin tekemiseen. Asialla ykkösketjun tutkapari Julia Liikala ja Michaela Pejzlova, 2-1. Sama kaksikko oli asialla myös kolmannessa maalissa, kun maalin iski nyt Pejzlova ja syöttäjänä toimi Liikala. Toinen syöttäjä Eveliina Kitula. Lukemat 3-1 jäivät erän jälkeen taululle. Torjunnat erässä Lahtinen 10 ja Asikainen 8.

Kolmannessa erässä maaliverkot heiluivat vain kerran, asialla jälleen ykkösketjusta Pejzlova, syöttäjinä Johanna Kemppainen ja Vesa. Ottelu päättyi lukuihin 4-1. Torjunnat Lahtinen 7 ja Asikainen 9.

Ottelun Kotiketju-pelaajiksi valittiin Nellie Karlberg, Michaela Pejzlova, Kiia Lahtinen, Siiri Yrjölä ja Eveliina Kitula. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Pejzlova ja Raskaan työn raatajana Mikaela Saukkonen. Kärppien parhaana palkittiin Emma Ekoluoma.