HIFK – Kärpät 2 – 0 (0-0, 2-0, 0-0)

Lauantain voittoon päättynyt Kuortane-ottelu tuntui toimineen erinomaisena ”karstan poisto” treeninä tämän päivän Kärppä-otteluun. Tänään IFK pelasi hyvää ja vauhdikasta peliä jossa kiekko kulki pelaajalta toiselle ja ottelussa nähtiin taidokkaita suorituksia.

Ottelun ensimmäinen erä pelattiin IFK:n hallinnassa. Jo vajaan kahden minuutin kohdalla IFK sai ensimmäisen jäähyn, mutta hoiti alivoiman ilman takaiskuja. Erän lopulla kotijoukkueelle tuomittiin toinen jäähy, mutta Kärpät ei onnistunut maalinteossa. Erä päättyi lukemiin 0-0. Erän hahmoksi nousi Kärppien maalivahti Kati Asikainen, joka torjui kaikkiaan 12 kertaa. Gimmojen maalilla Iina Kuusela torjui varman eleettömästi kaikki neljä kohdalle tullutta laukausta.

Toinen erä jatkui Gimmojen heilutellessa tahtipuikkoa. Ajassa 20:50 Michaela Pejzlova nousi laidalta ja sijoitti kiekon tarkasti etuyläkulmaan ohi Asikaisen; 1-0. Syöttäjinä Emmanuelle Passard ja Satu-Maaria Vihervuori. Seuraavassa vaihdossa IFK:lle tuomitaan jäähy, ja Kärpät saa mahdollisuuden ylivoimalla. Gimmat hoitaa kuitenkin alivoiman moitteetta ja IFK jatkaa 1-0-johdossa. Ajassa 29:26 Pejzlova nousee samaa laitaa ja löytää Kärppien maalin edestä Clara Rozierin vapaan lavan, 2-0. Toisena syöttäjänä Mikaela Saukkonen. IFK jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä kohti Kärppien maalia mutta lisäosumia ei enää syntynyt. Erä päättyy 2-0-lukemiin. Torjunnat Kuusela kolme ja Asikainen 17.

Kolmannessa erässä kiekko liikkui edelleen näyttävästi pelaajalta toiselle ja tolpat kilisivät, mutta lisäosumia ei enää nähty. Kolmannen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Kärppien aikalisä ajassa 54:17. Torjunnat erässä Kuusela yksi ja Asikainen 10.

HIFK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin taiturimainen Michaela Pejzlova ja Kärppien parhaana maalivahti Kati Asikainen. Suomen Urheiluhierojaopiston ”Raskaan työn raataja” palkinnolla palkittiin tänään Gimmojen Mia Heikuri.