LA 6.9. HIFK – KÄRPÄT 2 – 1 (0-1, 0-0, 2-0)

Auroraliigan avausviikonloppuna Turussa Gimmojen ensimmäiseksi vastustajaksi asettui Oulun Kärpät. Viime kauden mestari on kesän aikana uusiutunut huomattavasti. Pelipäivänä kahdeksan tuoretta pelaajaa puki ensimmäistä kertaa kilpipaidan päällensä, joista kuusi oli ensikertalaisia korkeimmalla sarjatasolla. Näiden joukossa oli vasta 16-vuotias Julia Kuhta, jolla oli luonnollisesti hiukan perhosia vatsassa ennen ottelua, ”valmistautuminen oli hyvää, keskityin peliin ja otin bussissa omaa aikaa. Viime yönä ei tullut uni hirveän nopeasti”.

Ensimmäinen erä oli IFK:lta hyvää tekemistä, mutta maalitili jäi avaamatta. Kärpät sen sijaan pääsi avaamaan maalitilinsä erän puolivälissä alivoimalla. Kuhdan mukaan teemat otteluun lähtiessä olivat selkeitä, ”[kopissa päätettiin lähteä peliin] rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Tempo parani erä erältä”. 

Gimmat pääsivät maalin makuun vasta kolmannessa erässä, kun ylivoiman aikana Kuhta laukoi ensimmäisen maalinsa Auroraliigassa heti ensimmäisessä ottelussa. Hän raivasi itsellensä röyhkeästi tilaa hyökkäysalueella ja laukoi kiekon varmasti yläkulmaan. HIFK jaksoi tehdä töitä sitkeästi, ja erän lopulla voittomaalin survoi maalinedustalta Olivia Huttunen ruuhkan keskeltä. Kärpät ei enää tästä toipunut, ja Gimmoille täysi pistepotti kauden avauksesta. Kuhta käänsi ottelun tauottua ajatuksia jo sunnuntain RoKi-otteluun, ”odotuksia ei oikeastaan ole, mutta sen tiedän, että keskitytään omaan peliimme lisäämällä luistelua ja kamppailua”.

 

Ottelun tehotilastot:
1+0 Julia Kuhta
1+0 Olivia Huttunen
0+1 Ilona Palin
0+1 Johanna Kemppainen
0+1 Nellie Karlberg
0+1 Ella Turunen

MV Miia Vainio 17 torjuntaa

Kuva: Alise Harju @alisepics